Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φεστιβάλ Σατυανάντα Γιόγκα – Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017Ποτέ δεν θα ξεχάσω το 1ο μου Σαββατοκύριακο στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος στην Παιανία που γνώρισα από κοντά τον γιογκικό τρόπο ζωής και την κουλτούρα του συστήματος της Satyananda yoga. Ήταν ένα όμορφο Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο -περίπου πριν 4 χρόνια- που εκτός από τις παραδοσιακές Χάθα Γιογκα πρακτικές περιλάμβανε τη γιορτή του Diwali στο τέλος του και Satsang από τη Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Γνώρισα αξιόλογους συναδέλφους δασκάλους, ανθρώπους που ήταν εκεί για τον ίδιο ή παρόμοιο λόγο που ήμουν κι εγώ και βίωσα όμορφες και γαληνιες εμπειρίες που δεν αρκεί να περιγράφουν με λόγια.Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ®  γιορτάζει τα 40 χρόνια δράσης και προσφοράς της SATYANANDA YOGA® και της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι στη διάδοση του μηνύματος της γιόγκα στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.
Ένα μοναδικό και ξεχωριστό Φεστιβάλ Γιόγκα, που θα γίνει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ, εμπνευσμένο από τη γνώση και την εμπειρία της ζωντανής παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα, που συνδυάζει  την προσαρμογή της επιστήμης της γιόγκα στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
Σας προτεινω να μην χάσετε αυτη την εορταστική ημέρα:

  • με 20 εξειδικευμένα εργαστήρια γιόγκα, πλαισιωμένα από 50 εισηγητές γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα,  
  • με ομιλίες και διαλέξεις,
  • με κίρταν όλη την ημέρα και με κορυφαίο γεγονός το εργαστήριο και την ομιλία της Master of Yoga, Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι.
Επιπλέον, στο χώρο του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό χώρο περιπτέρων με προϊόντα και υπηρεσίες διαφόρων ειδών (υπηρεσίες γιόγκα, είδη γιογκικής κουλτούρας, είδη ένδυσης και κοσμήματος, είδη υγιεινής διατροφής κα.) και να γευτείτε την γιογκική κουζίνα.
Το Φεστιβάλ γίνεται με την υποστήριξη του πανέμορφου πολυχώρου της ΑΙΓΛΗΣ του Ζαππείου, σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον στην καρδιά της Αθήνας.
Βρείτε τα εργαστήρια και τις ομιλίες που σας ταιριάζουν. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ολοήμερο εισιτήριο: € 7
* ελεύθερη είσοδος για παιδιά μέχρι 12 ετών

Πρόγραμμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κρύωμα; Tο ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό - Xρυσό μέλι

Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ τον κουρκουμά (η αλλιώς κιτρινόριζα) για τα δραστικά του αποτελέσματα σχετικά με την πέψη, τη βελτίωση του μεταβολισμού αλλά και για τις πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες του. Ιδανικό μπαχαρικό για τα όσπρια, συνδυάζεται τέλεια με τζίντζερ! 


Ο κουρκουμάς, είναι βασικό μπαχαρικό της ινδικής κουζίνας και κατά την Αγιουρβέδα -η οποία αποτελεί σύστημα φυσικής θεραπείας εδώ και 5.000 χρόνια κι έχει τις ρίζες της στην Βεδική κουλτούρα της Ινδίας- η κατανάλωση κουρκουμά με μέλι  αυξάνει τη δραστικότητα της ωφέλιμης χλωρίδας του εντέρου. Ο κουρκουμάς βοηθάει επίσης στη διάσπαση και πέψη όλων των πρωτεϊνών, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες, είναι αντικαρκινικός, ελαττώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και βοηθάει στην αρθρίτιδα. Χρησιμοποιειται επίσης στην Κινεζική και Θιβετιανή ιατρική. 

Αν κρυώσετε και θέλετε να αποφύγετε τα φάρμακα χρησιμοποιήστε το «χρυσό μέλι», ένα μείγμα κιτρινόριζας σε σκόνη με μέλι. Μόλις εμφανιστούν τα π…

Baddha Konasana ή αλλιώς Στάση της πεταλούδας

Η πεταλούδα είναι πράγματι ένα απο τα πιο παράξενα και συγκλονιστικά όντα. Από αυγό, προνύμφη και έπειτα φτερά και χρώματα... Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούσαν τις πεταλούδες ψυχές των νεκρών. Ήταν σύμβολα μεταμόρφωσης, σχετίζονταν με τον Θεό Ερμή ως Ψυχοπομπό αλλά και με τον Έρωτα. Οι αρχαίοι πολιτισμοί των Αζτέκων και των Μάγια, συμβόλιζαν τον Θεό της κοσμικής φωτιάς με μια πεταλούδα. Οι Βορειοαμερικανοί Ινδιάνοι πίστευαν ότι τα όνειρα έρχονται στον ύπνο με μια πεταλούδα… Για τους Ινδιάνους του Μεξικού και της Βόρειας Αμερικής,  είναι σύμβολο της Δημιουργίας και της Γνώσης. Στην Κίνα συμβολίζει την γαλήνη και την ευτυχία, στην Ιαπωνία την λεπτεπίλεπτη φύση της γυναίκας. Στην Ινδική μυθολογία η πεταλούδα συμβολίζει την αθανασία της ψυχής, τη μεταστοιχείωση των ενεργειών και τη μεταμόρφωση. 
Κλείνοντας την παρένθεση ερχόμαστε στο θέμα μας: στη γιογκική παράδοση! Η στάση της πεταλούδας της γιόγκα, μπορεί να προσαρμοστεί στο σώμα με διάφορους τρόπους ώστε να το βοηθήσει. Η θέση ενεργοποιεί το…

Uttanasana- Η στάση της Όρθιας Τσιμπίδας

Ut: έντονη Tan: επέκταση, επιμήκυνση Asana: στάση
Η στάση της Όρθιας Τσιμπίδας είναι μια εύκολη και φαινομενικά απλή θέση όρθιας εμπρόσθιας κάμψης. Σας διαβεβαιώνω πως δεν χρειάζεται να γινόμαστε κόμπος για να απολαύουμε τα οφέλη της Yogaαλλά μπορούμε μέσα από απλές θέσεις σαν αυτή να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακουφιστεί. 
Τα οφέλη αυτής της θέσης είναι, τόσο η τέλεια επιμήκυνση και αναζωογόνηση των νεύρων της σπονδυλικής στήλης όσο και  η επιμήκυνση και διάταση των οπίσθιων μυών των ποδιών. Η συχνή παραμονή στη θέση διώχνει το πάχος από την κοιλιά όμως δρα και εσωτερικά, στα έντερα και στα άλλα ζωτικά όργανα. Μαλάσει το συκώτι, τη σπλήνα, βελτιώνει την πεπτική λειτουργία και θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ στις γυναίκες χαρίζει ανακούφιση στην πλάτη και την κοιλιά κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τέλος αιματώνει και θρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα, ξεκουράζει την καρδιά και γαληνεύει το νου καθώς ανακουφίζει από τη νοητική & σωματική εξάντληση. 
Η…