Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευαγγελία
 Η Ευαγγελία Κυριακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και κατάγεται από την Κρήτη. Ξεκίνησε τη Yoga το 2007 και έκτοτε, εξελίχθηκε σε μια αφοσιωμένη δασκάλα. Η αγάπη της για τη θάλασσα, τη μουσική και τον άνθρωπο χαρακτηρίζει τη διδασκαλία της. Με έμφαση στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και κύριο στόχο την θεραπεία, με επιλεγμένες μουσικές μελωδίες και προσήλωση στο ρυθμό της αναπνοής, η διδασκαλία είναι περισσότερο για εκείνη ένα ευχάριστο ταξίδι που ξεκινάει από το σώμα, περνάει από τα στοιχεία της φύσης και καταλήγει σε ουσιαστική επικοινωνία με τον εσωτερικό κόσμο.

Tα τελευταία χρόνια αναπτύσσει τον συνδυασμό της γιόγκα με την αυτόνομη κατάδυση (scuba diving) εντάσσοντας έτσι στη διδασκαλία της την οικολογική ευαισθητοποίηση, τον σεβασμό και τη γνωριμία με τη χλωρίδα και πανίδα των θαλασσών μας δημιουργώντας έτσι ένα ταξίδι που ξεκινάει από το σώμα και την αναπνοή για να καταλήξει σε πραγματικό υποβρύχιο περιβάλλον και στην εμπειρία επαφής με το πλησιέστερο στον άνθρωπο περιβάλλον άγριας ζωής.

Μελέτησε Hatha Yoga με την Ειρήνη Ζιάκου στο AtmanAsana Yoga Studio , παρακολούθησε Hatha Yoga Teacher Training Program 200 ωρών, πιστοποιήθηκε στον Σύλλογο Επιμορφωτών Hatha Yoga Ελλάδος και είχε επίσης την τιμή να λάβει σημαντική γνώση από την Βάσω Καλαμπουκά και τον Μιχάλη Φιλίνη. Η συμμετοχή της Ευαγγελίας στα σεμινάρια θεραπευτικής γιόγκα και ανατομίας με τον Αυστραλό δάσκαλο Simon Borg-Olivier το 2013 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας της.

Η Ευαγγελία είναι επίσης Σχεδιάστρια Γραφικών Τεχνών με επιπλέον σπουδές στην κλασσική φωτογραφία. Την τελευταία δεκαετία εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, της μουσικής και της μόδας.

Αγαπά την αυτόνομη κατάδυση και το κολύμπι, τη Yoga -παραμένοντας πάντα και μαθήτρια,- την ξύλινη φλογέρα και τη μουσική γενικότερα, τη φωτογραφία, τα ταξίδια, τη μαγειρική, την κηπουρική, το διάβασμα.

Εκπαίδευση:


Σεμινάριο Yoga με τον Victor Van Kooten (2016)
Σεμινάριο Iyengar Yoga με την Martine Le Chenic (2016)

2ήμερο Σεμινάριο Iyengar Yoga  με την Angela Farmer (2016)

3ήμερο Σεμινάριο Yoga με τον Υogacharya Sharat Arora (Ιδρυτή του Himalayan Iyengar Yoga Centre, India) (2015)

"Πρόσβαση άνευ ορίων" εργαστήριο χορού για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και χωρίς προβλήματα όρασης με την Ίρις Καραγιάν και τον Μενέλαο Τσαούση- Στέγη Γραμμάτων και τεχνών  (2015)

Η Γιόγκα της Καθαρής Επίγνωσης
Advaita Vedanta με τον Mansoor (2015)

Iyengar Υoga με τον Κωνσταντίνο Γιαννετάκη «Η σπονδυλική στήλη και η αφύπνιση του εσωτερικού σώματος» (2014)

Ακροδυναμικό Εργαστήρι & Ταϋλανδεζικη μάλαξη με τον Γιώργο Ανδρουλάκη (2014)

Σεμινάριο κινησιοθεραπείας “Taking Root to Fly” με τον Leonida Peppa (2014)

Κάμψεις προς τα πίσω: Αντιμετωπίζοντας τη ζωή με θάρρος με τον Σαννυάσιν Ανταράτμαν (2014)

Atmavikasa Traditional Hatha Yoga με τον Yogacharya Venkatesh και την Acharye Hema (2014)

The Art of Ashtanga Vinyasa Yoga με τον Timo Jimenez (2014)

Σαββατοκύριακο Χάθα Γιόγκα-Σατυανάντασραμ Ελλάδος (2013)

Iyengar Yoga «αναζητώντας τον διαλογιστικό νου μέσα στη σωματική άσκηση» με τον Κωνσταντίνο  Γιαννετάκης

European Athens Symposium- Θεραπευτική Yoga & Ανατομία με εισηγητές: Simon Borg-Olivier, Todd Norian, Petros Haffenrichter, Leslie Kaminoff, Swami Sivamurti Saraswati (2013)

Ταξιδεύοντας στη Yin Yoga με τον Biff Mithoefer και την Prema Mayi (2013)

Reconnecting with Yoga practice με τον Alessandro Ortona (2013)

Jivamukti Masterclass με τον Petros Haffenrichter (2012)

Anusara Yoga “Hanuman’s Jurney” με τη Sue Elkind (2012)

Anusara Yoga “Eye of the tiger” morning practice series με τη Βιβή Λέτσου (2012)

John Friend's Αnusara Yoga World Tour, Advanced Level (2011)

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “Yoga για παιδιά, Yoga για εγκύους” με τη Στέλλα Γκιούλου (2011)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Baddha Konasana ή αλλιώς Στάση της πεταλούδας

Η πεταλούδα είναι πράγματι ένα απο τα πιο παράξενα και συγκλονιστικά όντα. Από αυγό, προνύμφη και έπειτα φτερά και χρώματα... Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούσαν τις πεταλούδες ψυχές των νεκρών. Ήταν σύμβολα μεταμόρφωσης, σχετίζονταν με τον Θεό Ερμή ως Ψυχοπομπό αλλά και με τον Έρωτα. Οι αρχαίοι πολιτισμοί των Αζτέκων και των Μάγια, συμβόλιζαν τον Θεό της κοσμικής φωτιάς με μια πεταλούδα. Οι Βορειοαμερικανοί Ινδιάνοι πίστευαν ότι τα όνειρα έρχονται στον ύπνο με μια πεταλούδα… Για τους Ινδιάνους του Μεξικού και της Βόρειας Αμερικής,  είναι σύμβολο της Δημιουργίας και της Γνώσης. Στην Κίνα συμβολίζει την γαλήνη και την ευτυχία, στην Ιαπωνία την λεπτεπίλεπτη φύση της γυναίκας.  Στην Ινδική μυθολογία η πεταλούδα συμβολίζει την αθανασία της ψυχής, τη μεταστοιχείωση των ενεργειών και τη μεταμόρφωση.  Κλείνοντας την παρένθεση ερχόμαστε στο θέμα μας: στη γιογκική παράδοση !  Η στάση της πεταλούδας της γιόγκα, μπορεί να προσαρμοστεί στο  σώμα  με διάφορους τρόπους ώστε να το βοηθήσει. Η θέση

Uttanasana- Η στάση της Όρθιας Τσιμπίδας

Ut: έντονη Tan: επέκταση, επιμήκυνση Asana : στάση Η στάση της Όρθιας Τσιμπίδας είναι μια εύκολη και φαινομενικά απλή θέση όρθιας εμπρόσθιας κάμψης. Σας διαβεβαιώνω πως δεν χρειάζεται να γινόμαστε κόμπος για να απολαύουμε τα οφέλη της Yoga αλλά μπορούμε μέσα από απλές θέσεις σαν αυτή να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακουφιστεί.  Τα οφέλη αυτής της θέσης είναι, τόσο η τέλεια επιμήκυνση και αναζωογόνηση των νεύρων της σπονδυλικής στήλης όσο και  η επιμήκυνση και διάταση των οπίσθιων μυών των ποδιών. Η συχνή παραμονή στη θέση διώχνει το πάχος από την κοιλιά όμως δρα και εσωτερικά, στα έντερα και στα άλλα ζωτικά όργανα. Μαλάσει το συκώτι, τη σπλήνα, βελτιώνει την πεπτική λειτουργία και θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ στις γυναίκες χαρίζει ανακούφιση στην πλάτη και την κοιλιά κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τέλος αιματώνει και θρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα, ξεκουράζει την καρδιά και γαληνεύει το νου καθώς ανακουφίζει από τη νοητική &

Επίγνωση και συνειδητότητα -γράφει η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Τι είναι λοιπόν η  επίγνωση ; Η επίγνωση αποτελεί μέρος του ανθρώπινου βασιλείου. Δεν ανήκει ούτε στο ζωικό, ούτε στο φυτικό, ούτε στο ανόργανο βασίλειο. Η επίγνωση, είναι η ιδιότητα εκείνη του ανθρώπου, που τον καθιστά ικανό να κάνει πίσω και να παρατηρεί τις δραστηριότητές του, το νου του, τα συναισθήματά του και οτιδήποτε άλλο συμβαίνει. Είναι εκείνη που, όταν την εφαρμόζουμε σωστά, ανοίγει εντελώς νέες διαστάσεις εμπειρίας για μας. Είναι εκείνη που μας συνδέει με την αληθινή, τη βαθύτερη φύση μας, τη συνειδητότητα.  Η συνειδητότητα είναι αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα. Της έχουν αποδοθεί πολλά ονόματα. Στη γιόγκα την κατάσταση αυτή την αποκαλούμε Συνειδητότητα, Εαυτό . Κάποιες φορές ονομάζεται Ψυχή, Πνεύμα, ΄Ατμα, Πουρούσα, Σίβα, κλπ. Η συνειδητότητα δε διευρύνεται, δε γεννήθηκε ποτέ, δεν πέθανε ποτέ και πάντα υπάρχει. Η επίγνωση είναι εκείνη που διευρύνεται και η διαφορά στη διεύρυνση της επίγνωσης είναι εκείνο που διαφοροποιεί μία ανθρώπινη ύπαρξη από μία άλλη. Δεν